Alapelvek

Megoldás

A közgazdasági gondolkodás eltér egy jogász gondolkodásától. Ugyanígy, a kontinentális jogrendszerek megoldásai különböznek az angolszász esetjogi megoldásoktól. Ha ez még nem volna elég, minden befektető a maga nyelvét, specifikus döntéshozatali mechanizmusát és üzleti kultúráját hozza az ügyletbe. A mi időnk akkor jön el, amikor ezeket a fent említett különböző igényeket kell egyetlen átfogó szerződéses dokumentációban összefoglalni. Lényegre törő és mindenre kiterjedő jogi gondolkodásunk a hatékony kockázatkezelést meghaladóan is megoldásokkal szolgálhat ezekre a problémákra.

Stabilitás

Minden ügyletnek megvan a zárás utáni élete. Ez a zárás utáni élet a beruházás ultima ratiója. Éppen ezért ez a szakasz sokkal fontosabb, mint a befektető első piacra lépése. Egyetlen jogi struktúra sem hanyagolhatja el ezt a zárás utáni fázist, vagy ha mégis megteszi, azzal veszélyezteti a kezdeti szakasz stabilitását. Egy megoldás csak akkor lehet megfelelő, ha számításba veszi a befektetés valamennyi fázisát és kiállja az idő próbáját.

Minőség

Valamennyi ügylet más és más. Ha pedig az ügyletek különbözőek, a velük kapcsolatban nyújtott jogi tanács sem lehet ugyanaz. Minden ügylet különös figyelmet kíván meg és a rutineljárások nem működnek. A figyelem először is azt jelenti, hogy az ügyfelet figyelmesen meg kell hallgatni és meg kell érteni. Aztán fel kell állítani a megfelelő jogi csapatot, olyat, amilyet az adott ügylet megkíván. Végül minden ügyletet úgy kell kezelni, mint ha a sajátunk lenne annak érdekében, hogy mind az írásos, mind pedig a szóbeli tanácsadás során a legmagasabb szakmai minőséget érhessük el.

Átláthatóság

Az utóbbi évtizedekben az ügyletekkel kapcsolatos költségeket általában az anyavállalatok bocsátják a helyi leányvállalatok rendelkezésére. A piac költségérzékennyé vált és nemzetközi ügyvédi munkadíjak csak ritkán alkalmazhatók akár regionális ügyletekre is. A Molnár és Erdei Ügyvédi Irodánál ügyelünk arra, hogy az Ügyfelekkel való együttműködés feltételeinek a kialakítása során figyelembe vegyük a fentieket. Szilárdan hisszük, hogy ily módon bármely megbízás első napjától elkerülhető a felesleges, költséges és célra nem vezető munkavégzés.